Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2016 19:47 - Условна присъда за свещеник, блудствал с момче
Автор: vilinews Категория: Новини   
Прочетен: 210 Коментари: 0 Гласове:
0



Варненският свещеник Янко Янакиев беше окончателно признат за виновен, че е блудствал с малолетно момче.

Условното наказание от една година затвор на 73-годишният протойерей от храма „Св. Димитър Солунски“ в квартал „Владиславово” беше потвърдено от Варненския окръжен съд. Решението е окончателно и не може да бъде обжалвано, съобщава Дарик. Янакиев познавал от дълго време пострадалото дете. За него се грижела баба му, която често го водела в храма. Момчето помагало в църквата като подреждало свещи и участвало в литургиите, а свещеникът му давал храна, дребни пари и понякога му правел подаръци. На 30 януари 2015 г. подсъдимият купил храни и лакомства и с колата си завел детето на открития топъл минерален басейн в курорта „Св. св. Константин и Елена“.

След като обядвали, двамата се потопили във водата и започнали да играят. В един момент Янакиев се приближил към момчето и започнал да го целува по устата с език. То се отдръпнало, но свещеникът заплашил, че ще си тръгне и ще го остави само. Детето го помолило да не го прави, след което Янакиев го прегърнал и започнал да го целува продължително по устата с език, галейки го по гърба и пипайки го за дупето. Опитал се и да му свали гащичките, но не успял.

Момчето се потопило под водата, а подсъдимият започнал да му натиска главата към половите си органи. Детето излязло от басейна и отишло до оставената в близост чанта на подсъдимия, от която извадил две банкноти, казвайки „Нямаш пари, а?“. После отново се върнало в басейна, а Янакиев продължил да го целува и да натиска главата му към слабините си. Възмутени от видяното намиращите се в басейна свидетели се обадили в полицията. Пристигналите на мястото униформени заварили свещеника, докато блудства с момчето.

Пред съда Янакиев заяви, че поради напредналата си възраст не е в състояние да извърши блудството. Той добави също, че детето е искало от него пари и само е извършило всички действия в басейна. Защитата на свещеника изтъкна, че липсва умисъл в действията му, а случилото се в басейна било провокирано от момчето след „случката с парите“. Магистратите обаче отхвърлиха доводите им, както и искането на прокуратурата наказанието на Янакиев да бъде увеличено на две години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от четири години. Свещеникът ще трябва да заплати на детето 2000 лева за причинени неимуществени вреди.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 315631
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930