Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 15:50 - Борисов изтъква усилия за запазване на данъчен модел (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор: vilinews Категория: Новини   
Прочетен: 217 Коментари: 0 Гласове:
0



image
image




Бойко Борисов изтъкна усилията на правителството за запазването на сегашния данъчен модел. По време на среща с металурзи в Шумен той открои плановете на кабинета за развитието на бизнес средата.

"Полагаме много усилия, за да удържим натиска да имаме най-ниските данъци в Европейския съюз. И то от двете страни – вътре в България искат прогресивен данък и отвън искат увеличение на данъчната ставка. Но се надяваме в дългосрочно бъдеще, ако това правителство е на власт, 10-процентният плосък данък да остане”, заяви той.

Борисов посочи също ролята на Министерството на икономиката в подпомагане на производителите при повишаване на конкурентоспособността. Той поздрави българските металурзи по случай професионалния им празник. На церемония в Шумен, където беше отбелязан Денят на металурга, той изрази уважението си към труда им и благодарността си, че създават над 27% от брутния вътрешен продукт на страната.

„Да са ни живи и здрави и не с 50%, а с повече да им се повишават заплатите, защото това е действително нелека дейност”, обърна се премиерът към работещите в отрасъла.
 

Министър-председателят изтъкна, че поетите от правителството ангажименти по отношение на инфраструктурата са изпълнени.

„В тези региони отпуснахме десетки милиони целево за водоснабдяване, за спортни площадки, за пазари, за улици, обредни домове. Няма село, за което да не са отпуснати средства, и това ще продължи и за напред”, каза Борисов.

Той отбеляза също, че вчера бяха връчени първите договори на местни инициативни групи по Програмата за развитие на селските райони и от Североизточна България е имало голям брой представители. 78 млн. лв. отидоха в 36 общини за развитие на инфраструктура, насърчаване на малкия бизнес и туризма.
 

Борисов коментира и Бюджет 2017 г.

"Максимално сме се постарали да подпомогнем всички слоеве на населението, като се започне от пенсионерите, образованието, отбрана и сигурност, здравеопазване, навсякъде. Постарали сме се чрез събраните повече средства да има и по-голям ръст на икономиката, и по-големи обороти в държавата", заяви той.

На въпрос дали ще има повишение на пенсиите Борисов подчерта, че се работи активно и в тази посока.

„Извън бюджета, над 260 млн. лв. сме дали повече досега за българските пенсионери. Ако не бяха подлъгвани толкова години назад с грандомански проекти, които нямаше как да станат... Дори и да беше станало „Белене“ и сега да се строи, трябваше 20 млрд. лв. да се заделят. С кои пари ще им вдигнат пенсиите?“, отбеляза той.

Според него програмата за саниране е пряко насочена и към българските пенсионери. „Вчера се срещнах с хиляди пенсионери в Гоце Делчев, Благоевград“, каза Борисов и добави, че там вече са готови много санирани блокове. „Това са средно по 10-15 хиляди лева безвъзмездна помощ на държавата на всяко семейство. И там живеят хора от всички партии, от всички възрасти. Радват се, защото това им носи 30-40 процента по-ниски сметки през зимата“, посочи премиерът.



Тагове:   шумен,   борисов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 315550
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930