Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2016 21:36 - Цачева и Радев захапаха в ефир! Кой е проевропейски и проруски
Автор: vilinews Категория: Новини   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Цецка Цачева и Румен Радев участват в дебат, организиран и излъчван по БНТ. В ефир се възраси скандал кой е проевропейски и кой е проруски.
Президентските избори в САЩ
 

Румен Радев заяви, че не знае как ще се чувства Цачева, (ако бъде избрана) тъй като преди няколко дни е заявила, че е привърженик на Клинтън. 
„Надявам се да може да излезе от това състояние към Тръмп“.

Г-жа Хилари Клинтън е по-предвидима за ЕС, докато Тръмп е ново лице за политиката, така Цачева отговори на въпроса на Радев не заяви ли тя предпочитание за Клинтън.

В този смисъл аз не познавам новоизбраният президент Доналд Тръмп, каза Цачева.

Тя отбеляза, че „това е изборът на гражданите на Америка, демократично направен. „С този избор всички трябва да се съобразим. Като президент, ако бъда избрана, ще работя с Доналд Тръмп. 

"Тепърва предстои да видим дали този избор е за добро“, каза Цачева и добави, че след отминаването на изборите очаква промени в неговите позиции. 

„Имаме добри отношения със САЩ, смятам че смяната няма да повлия на отношенията“, каза Радев. По думите му най-важна е сигурността. 

„С тях сме стратегически партньори в сферата на отбраната, това трябва да продължи. Трябва да търсим и партньорство в инвестициите. Важно е да се увеличават“, каза Радев.

Кой какъв кандидат е

Двамата коментираха това кой какъв кандидат е.

Цачева изтъкна, че световната преса е писала, че в България на балотаж отиват проруски и проевропейски кандидат. "Вие като какъв се определяте?", попита Радев тя.

Радев заяви, че тя не му е шеф и няма да отговаря. Все пак той се определи като "проевропейски". 
"Аз съм европейският кандидат за президент, а вие сте турският."

Радев изтъкна, че Цачева е спечелила 12 хил. гласа в Турция. „Там вие наистина ме разбихте“, коментира той. 

Той се обърна към Цецка Цачева като заяви, че тя е кандидатът на ДОСТ и е турски кандидат.

Отношенията ни с Русия трябва да се поставени на ясна прагматична основа, гарантираща разширяването на нашите пазари. Трябва да си върнем пазарите там. 

Между двата народа има духовна вековна връзка и трябва да бъде продължавана. Да не говорим за „Южен поток“, за пропуснати възможности , АЕЦ „Белене“. Всичко това трябва да бъде обсъдено отново. Първо българската страна трябва да направи задълбочен анализ за тези проекти“, подчерта Радев. 

„Кой тиражира лъжите, че съм проруски кандидат?“, запита той. 

От своя страна Цецка Цачева отговори на твърденията на Радев за това, че е турски кандидат, като посочи, че това е несериозно и лъжа.

"Факт е, че сред изселниците ни в Турция имаме много поддръжници, но аз съм обикновена майка, която никога не е замесвана в олигархични кръгове", коментира Цачева. 

Тя уточни, че работят за всички българи без да ги делят по етнос и образование. 

Русия и Крим

Ген. Радев изтъкна, че по въпроса с Крим има нарушение на международното право. От друга страна реалностите са такива, че там се вее руски флаг и трябва да се търси решение дипломатическо и рационално. Според него най-важният въпрос е интересът на българските малцинства в Крим. 

Попитан от Цецка Цачева, ако на българска земя се развее чужди флаг... ген. Румен Радев отговори: „Г-жо Цачева, вие вярвате ли си? Това са смешни въпроси“.

Европа и Турция

По думите на Радев Европа все повече се затваря за Турция.

„Турция не е спазила редица критерии в областта на човешките права, както споразумението за реадмисия. Няма да видим скоро Турция да изпълни тези условия.

„Това, което се случва в Турция, е важно за нас. Опасявам се, че Турция се отдалечава от заявения си европейски приоритет“, коментира Цачева. За отпадането на визите, Цачева посочи, че ЕС има ясна политика за всяка една държава.


Тагове:   бнт,   балотаж,   дебат,   Цачева,   радев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 310108
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031