Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2016 20:52 - Калфин: "Белене" трябваше да работи догодина и да ноаи приходи
Автор: vilinews Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Четиримата кандидати за президент - Веселин Марешки, Пламен Орешарски, Трайчо Трайков и Красимир Каракачанов, участват в горещ телевизионен дебат по bTV. В студиото не дойдоха двете най-силни опоненти - Цецка Цачева и ген. Румен Радев.

На въпроса кого виждат, когато се погледнат в огледалото Марешки заяви, че вижда честен и почтен човек, професионалист, а Трайков обяви, че неговият образ е: баща на две деца, който винаги е оставал на принципите си. Калфин заяви, че предпочита да другите да го преценяват, вместо да се вглежда в огледалото, а Каракачанов също заяви, че вижда как не съм отстъпвал от принципите си и ще продължи така.

Никой от кандидатите за президент не пожела да назове по име олигарсите, но всички се съгласиха, че тази фигура е характерна за страните от постсъветски тип като Русия и България, а в основата ѝ е забогатяване с използване на ресурсите на държавата.

 

Кафин заяви, че би държал институциите да работят, така че да си свършат работата – теза, споделена и от Трайков, според когото правосъдната система не трябва да допуска съществуването на олигарси.

Според Марешки пък пример за олигархично поведение е продажбата на т.нар. „царски конюшни”. Той, дори като богат човек, например, не би могъл да си купи въпросния имот, без да бъдат използвани политически връзки.

На въпрос дали Георги Първанов не хвърля сянка върху кандидатурата му, Ивайло Калфин заяви, че това няма как да стане, тъй като политическата му кариера е пред очите на хората. Трайков пък подчерта, че не е кандидат на никоя от партиите на Реформаторския блок, а е издигнат от Гражданския съвет.

Членувал съм само във ВМРО и няма кой да ми хвърля сянка, заяви Каракачанов. На въпрос дали би назначил в екипа си някой, който е бил свързан с „Държавна сигурност”, той отговори положително, но с уговорката: „само ако човекът има качества и е кадърен”. Не е престъпление, ако си служил на държавата си, но ако си бил мръсник и си клепал, нямаш място в администрацията и в политическия живот, добави той.

Аз съм единственият кандидат, който няма началник, нямам агентурно минало, бил съм много малък, никой не ме е търсил. Ако бъда избран, началник ще ми бъде българският народ, каза пък Марешки. 

Относно казусите „КТБ” и „Белене” Каракачанов заяви, че за всеки един от проблемите, с които са били ощетени българските граждани, трябва да се търси сметка.

Не са само Белене и КТБ, подчерта Трайков. Има и 3 млрд. от договора, променен от Румен Овчаров, и по 1 млрд. всяка година за картела в горивата и ако имахме работеща съдебна система това нямаше да е възможно.

АЕЦ „Белене” трябваше да работи следващата година и да носи приходи, а КТБ е свързан със сегашното управление и с управлението на кабинета „Орешарски”, каза пък Калфин.



Тагове:   избори,   бТВ,   дебат,


Гласувай:
0



1. aboychev - ТО БЕЛЕНЕ НЕ Е СПИРАЛО ДА РАБОТИ
06.11.2016 23:23
ВЕЧЕ Е ПОКРИЛО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,
КАК ИНАЧЕ ЩЯХТЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ ТАКИВА "ИЗБОРНИ" РЕЗУЛТАТИ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 313472
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930