Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 19:57 - Със засилена охрана тръгнаха последните бюлетини преди вота в неделя (ВИДЕО)
Автор: vilinews Категория: Политика   
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове:
0



Последните бюлетини за вота за президент и вицепрезидент тръгнаха с охрана от печатницата на БНБ преди изборите в неделя.   Те са предназначение за София град и София област. В охраната по време на транспортирането им са ангажирани служители на ГД „Национална полиция“. 

Има график, в който са определени дните, направленията и маршрутите за съпровождане на изборните материали от печатницата на БНБ до областните администрации и районните избирателни комисии (РИК) в страната.

Сформирани са екипи от служители на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР. Съпровождането на автомобилите с изборните книжа се осъществява при завишени мерки за сигурност, водени от пилотна кола и сериозна охрана.

Самото извозване на бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент започна още на 27 октомври и приключва днес. 

В понеделник 11 палета с бюлетини пристигнаха във Варна. 

239 500 бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент на 6 ноември пристигнаха още в неделя по обед в Русе. 

Тази сутрин последните книжа и бюлетини за избор на президент и вицепрезидент бяха товарени и извозени от печатницата на БНБ към областната администрация на София град и София област.

„Представителите на съответната областна администрация идват в печатницата на БНБ, приемат си бюлетините по опис, подписват се протоколи, натоварват се на определеното транспортно средство, след което се тръгва по маршрута за извозването от печатницата на БНБ до съответната областна администрация с организиран полицейски съпровод”, обясни инспектор Любомир Чанков от Главна дирекция „Национална полиция”.

В печатницата на БНБ се правят само книжата и материалите за избор на президент и вицепрезидент. Охраната с полицейски служители от жандармерия или от съответната областна дирекция е по целия маршрут от началната точка до крайната дестинация.

„Охраната е организирана от полицейски служители на Дирекция „Жандармерия“, Столична дирекция на вътрешните работи и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, град София. 

Те ще поемат транспортните средства с бюлетините от печатницата и ще бъдат ескортирани и охранявани до базите на печатница „Демакс“, където ще се извърши следващо доработване и окомплектоване с окончателния брой на необходимите книжа, след което ще бъдат извозени до областните администрации и Районните избирателни комисии за София-град и София-област“, обясни инспектор Чанков  пред БНР. 

Полицейските служители поемат охраната на бюлетините в момента, в който камионът бъде натоварен. 



Тагове:   избори,   бюлетини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 315503
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930