Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 19:05 - Блокират залите в София заради изборите
Автор: vilinews Категория: Новини   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
0



В деня на изборите движението около НДК, зала "Арена Армеец" и зала "Универсиада" ще бъде ограничено, а паркирането забранено.   Това съобщиха от МВР във връзка с организацията по охраната на президентските избори и националния референдум. 

Вътрешното министерство ще ангажира почти целия си униформен състав за гарантиране сигурността на изборните секции и транспортирането на бюлетините и протоколи до ЦИК. 

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов посочи, че на територията на София ще функционират общо 1581 избирателни секции, осем от тях - подвижни, в 291 изборни места. Трите РИК ще бъдат разпределени в зала "Универсиада" и в зала "Арена Армеец".

"Създадена е организация на база на предишен опит минимално да се затрудни движението в столицата“, увери той и оповести въведеното от Столична община ограничение на движението в районите на двете зали. 

В района на зала „Универсиада“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до ОИК и 23 РИК се забранява престоят и паркирането на моторни превозни средства по бул. „Шипченски проход“ между улиците „Акад. Людмил Стоянов“ и „Ал. Жендов“. 

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същите улици. 

В района на зала „Армеец“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до 24 и 25 РИК се забранява престоят и паркирането на МПС по бул. „Асен Йорданов“ между Площада на авиацията и ул. „Шипченски проход“.

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същия маршрут.

В района на НДК


Предвидено е функционирането на Международен пресцентър в НДК. 

От 00.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се забранява влизането, престоят и паркирането на МПС в прилежащите на НДК територии, включително и на големия паркинг пред вход А-3.

От 08.00 часа същия ден до приключване на проявите в НДК се забранява престоят и паркирането на МПС по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Патриарх Евтимий“;
- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Витоша“;
- бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Проф.Фритьоф Нансен“ и бул. „Витоша“;
- ул. „Д-р Христо Стамболски“ между бул. „Витоша“ и ул.. „Баба Неделя“;
- ул. „Баба Неделя“ между ел. „Д-р Христо Стамболски“ и паркинга на НДК.

От 19.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се ограничава движението на МПС, с изключение на масовия градски транспорт по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „Пенчо Славейков“;
- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „България“. 

Директорът на СДВР поясни, че е създадена организация за осигуряване на охраната и безопасността на движението в района на Народно събрание 2, където работи ЦИК, за времето от началото на изборния ден до приключване на предаването на протоколите от РИК. 

Служителите на столичната полиция ще бъдат подпомагани от дирекция „Жандармерия“ и ГД „Гранична полиция“. 

Полицейските служители няма да имат право да превозват в служебните си автомобили бюлетини и протоколи. Те само ще ескортират и охраняват превозването им. 

Дирекция Български документи за самоличност ще работи извънредно в събота и неделя за издаване на удостоверения на гражданите без лични карти.


Тагове:   избори,   софия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vilinews
Категория: Други
Прочетен: 313154
Постинги: 1358
Коментари: 72
Гласове: 56
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930